Müsahibələr
19 Yanvar, 2022
Muzeyin icraçı direktoru Sherg.az saytına müsahibə verib
Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin icraçı direktoru, t.ü.f.d., dosent Fərhad Cabbarov Sherg.az saytına müsahibə verib. Tədqiqatçı-alim F.Cabbarov Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Əliyevin yanvarın 18-də xeyriyyəçi Hacı Zeynalabdin Tağıyevin Bakıda ucaldılan abidəsi barədə müsahibəsində qeyd edir: "Çox sevindirici hadisədir. Hamımız bunu çoxdan gözləyirdik. Heykəlin yeri bəlli idi, amma vaxtı hələ ki, bilinmirdi. Nəhayət ki, dünən heykəlin qoyulmasının açılış mərasimi oldu. Bu, bir daha Zeynalabdin Tağıyevin xeyriyyəçilik irsinə qarşı göstərilən hörmətdir. Cənab prezident açılış mərasimində Tağıyevin Azərbaycan tarixində rolu haqqında çox geniş nitq söylədi. Əlbəttə ki, bu bizim hamımızı ruhlandırır”.
Fərhad Cabbarov Bakıda görmək istədiyi heykəllərdən də danışıb: “Əhməd bəy Ağaoğlunun mütləq şəkildə heykəlini görmək istəyərdim. Çox istəyərdim Məhəmməd Əmin Rəsulzadənin heykəli olsun. Bu iki şəxsiyyətlərə heykəlin ucalmasını istəyərdim”. Ətraflı keçiddə Sherg.az