Elmi tədbirlər
06 May, 2021
Muzeydə bərpaçılar üçün təqdimat keçirilib

Özbəkistan EA Milli Arxeologiya Mərkəzinin Y.Qulamov adına Səmərqənd Arxeologiya İnstitutunun böyük elmi işçisi t.e.n. Aysulu İsgəndərova AMEA Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində təqdimat keçirib. Təqdimat Muzeyin Bərpa laboratoriyasının bərpaçıları üçün nəzərdə tutulmuşdur. Keçirilmiş təqdimatda Aysulu İsgəndərova  əsasən metal və keramika üzrə bərpa işlərinin aparılmasında yeni texnologiyaların tətbiqi barədə ətraflı məlumat vermişdir. Həmçinin tədqiqatçı alim gələcəkdə də bu texnologiyanın istifadəsinin genişlənməsi məqsədi ilə Muzeyin bərpaçılarının Özbəkistan muzeylərində təlimlərdə təcrübə keçəcəklərini xüsusi vurğuladı.

A.İsgəndərova  yaxın müddətdə Muzeydə keramika üzrə master-klasların da keçirilməsinin nəzərdə tutulduğunu qeyd etdi.

Sonda isə Aysulu İsgəndərova  arxeoloji materialların bərpası üzrə Muzey bərpaçılarına öz tövsiyələrini verdi.