Elmi tədbirlər
18 Oktyabr, 2021
Muzey əməkdaşı Beynəlxalq Simpoziumda məruzə ilə çıxış edib
15-16-17 oktyabr 2021-ci ildə Azərbaycan, Türkiyə, Makedoniya, Albaniya, İtaliya, İran, Rusiya və bir sıra elmi-tədris müəssisələrinin təşkilatçılığı ilə həm canlı, həm də onlayn formatda “Tarixi yerlər və abidələr” adlı III Beynəlxalq Ağsu Simpoziumu keçirilib

T.e.d., professor Kamil İbrahimovun xatirəsinə həsr edilmiş Simpoziumda AMEA Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin əməkdaşı “Arxeologiya” elmi fond şöbəsinin elmi işçisi, t.ü.f.d, dosent Həbibə Əliyeva “Memorial epiqrafik abidələrimiz tarixin daş yaddaşıdır (Ağsu bölgəsinin Şeyx Dursun türbəsi ətrafındakı məzar daşlarının kitabələrinə əsasən)” adlı elmi məruzə ilə çıxış etmişdir. Şeyx Dursun türbəsinin kitabəsi və ətrafında dörd yüz ildən çox salınan məzar daşlarının epiqrafik yazı nümunələrindən bəhs olunan məruzədə tədqiqat araşdırmasının nəticələri haqqında iştirakçılara geniş məlumat verildi.