XƏBƏRLƏR
XƏBƏRLƏR -
Elmi tədbirlər
19 Yanvar, 2022
“Qarabağın tarixi–mədəni irsi” adlı Respublika elmi konfransı keçiriləcək

2022-ci il noyabr ayında Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin təşkilatçılığı ilə Azərbaycan Respublikasında 2022-ci ilin “Şuşa İli” elan edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamına əsasən “Qarabağın tarixi – mədəni irsi” adlı Respublika elmi konfransı keçiriləcəkdir.

Konfransda iştirak etmək üçün məruzələr 1 iyul 2022-ci il tarixinədək nargiz.aliyeva.52@mail.rubehmen_76@mail.ru e-poçt ünvanlarına göndərilməlidir.

Konfransın mövzuları:

• Qarabağın maddi-mənəvi irsi və muzeylər;
  • Qarabağ abidələri;
  • Qarabağ muzeyləri;
  • Qarabağın görkəmli ziyalıları:
  • Qarabağ irsinin muzey kolleksiyalarında təbliği məsələləri;
  • Qarabağda müasir dövrdə aparılan mədəni quruculuq işləri;

Məruzələrin tərtibatına dair tələblər:

− Məruzənin əvvəlində müəllifin soyadı, adı, elmi dərəcəsi (əgər varsa), iş yeri və vəzifəsi, əlaqə telefonları, elektron poçtunun ünvanı göstərilməlidir.

− Müəllifin adı və soyadı, məruzənin adı kursivlə (İtalic) göstərilməlidir.

−  Məruzəyə 4-5 açar söz əlavə edilməlidir.

Mətnin həcmi – 8 səhifəyədək.  Şrift – Times New Roman, 14, sətirlərarası interval – 1,5. Şəkillər jpg formatında təqdim olunmalıdır.

İstinadlar – hər səhifənin sonunda. Şrift – Times New Roman, 12, sətirlərarası interval – 1.