Nəşrlər
29 Dekabr, 2022
Muzeyin yeni nəşri işıq üzü görüb
Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyi tərəfindən Azərbaycanın və bütün türk dünyasının ictimai-siyasi fikir tarixində, publisistikasında silinməz iz qoymuş maarifçi, publisist, dövlət xadimi Ömər Faiq Nemanzadəyə (1872-1937) həsr olunmuş fotoalbom nəşr olunub. Fotoalboma Ö.F.Nemanzadənin varislərinin bu ilin avqustunda muzeyə hədiyyə etdiyi nadir fotoşəkillər, həmçinin, vaxtilə muzey əməkdaşları tərəfindən toplanan digər materiallar daxil edilib. Oxucuların diqqətinə təqdim olunan nəşrdə təkcə Ö.F.Nemanzadənin və onun ailə üzvlərinin deyil,  həmçinin, Azərbaycanın ictimai həyatında, təhsil və maarifində xidmətləri olmuş bir çox insanların fotoşəkillərinə də rast gəlinir. Ömər Faiq əfəndinin ana tərəfdən qohumları olan məşhur Pepinovlar nəslinin nümayəndələrinin, həmçinin, Şəfiqə xanım Əfəndizadənin, Məmmədzəki və Münirə xanım Dursunzadələrin bəzi fotoları ilk dəfə məhz bu albomda nəşr olunur. Fotoalbomun tərtibçiləri muzeyin icraçı direktoru, t.ü.f.d. Fərhad Cabbarov və Ö.F.Nemanzadənin nəticəsi Ülviyyə Pepinovadır.