03 Noyabr, 2014
“İrs- Наследие” jurnalının növbəti nömrəsində “Bakı və Dərbənd rus rəssamı I.Şeblikinin əsərlərində” adlı məqalə dərc olunub

“İrs-Heritage” beynəlxalq jurnalının rus versiyasının növbəti nömrəsində  Muzeyin  əməkdaşı, t.ü.f.d. Səbuhi Əhmədovun “Bakı və Dərbənd rus rəssamı I.Şeblikinin əsərlərində” adlı məqaləsi dərc olunub (“İrs- Heritage”, 5 (71), 2014, s.26-32).

Məqalədə rus arxeoloq, tarixçi, memar, rəssam İvan Pavloviç Şeblıkinin  qədim Azərbaycan şəhərləri Bakı və Dərbənd abidələrinə həsr olunmuş rəsmlərdən bəhs olunur. 1930-40-cı illərdə çəkilmiş abidələrin bərpadan öncəki vəziyyətini təsüvvür etməyə imkan verir.

Qeyd etmək lazımdır ki, rəsmlər Milli Azərbaycan Tarixi   Muzeyinin Təsviri materiallar fondunda qorunur.

Məqalənin tam mətni ilə saytın Muzey KİV-də blokunda tanış olmaq olar.