08 Dekabr, 2014
Respublika elmi konfransı üçün tezislərin qəbuluna başlanmışdır

MATMAMEA Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində 2015-cü il aprelin 7-də “Azərbaycan tarixinin öyrənilməsində muzeylərin rolu” V respublika elmi konfransının keçirilməsi planlaşdırılır. Konfrans çərçivəsində aşağıdakı mövzuların müzakirəsi nəzərdə tutulub:

• muzeylərdə elmi, fond və ekspozisiya işi və Azərbaycan tarixinin öyrənilməsi
  • muzey pedaqogikası və tarixi tədqiqatlar
  • Azərbaycan tarixinin təbliğində muzeylərin rolu
  • Azərbaycan tarixinin təbliğində muzeylərin təhsil müəssisələri ilə qarşılıqlı əlaqələri

Konfransda iştirak etmək üçün məruzələrin tezisləri və anket 2015-ci il martın 5-dək  behmen_76@mail.ru  elektron ünvanına göndərilməlidir.

Tezislərin tərtibatına dair tələblər:

1. Tezislərin əvvəlində müəllifin soyadı, adı, elmi dərəcəsi (əgər varsa), iş yeri və vəzifəsi (əgər varsa), əlaqə telefonları, elektron poçtunun ünvanı göstərilməlidir.
  2. Mətnin həcmi – 1 səhifəyədək.
  3. Şrift – Times New Roman, 14, sətirlərarası interval – 1,5.

Təşkilat komitəsi tezislərin seçilməsi, mətndə düzəlişlərin edilməsi (ümumi məzmununu dəyişmədən), məruzələrin geri qaytarılması hüququnu özündə saxlayır.

Konfransdan sonra məruzələr toplusunun nəşri nəzərdə tutulur. Məruzələrin tərtibinə dair tələblər:

kağızın formatı – A4, Word redaktorunda;

həcmi – 4 səhifəyədək;

şrift – Times New Roman 14;

sətirlərarası interval – 1,5;

istinadlar – avtomatik, səhifənin sonunda (şrift – Times New Roman 10, interval 1).

Təşkilat komitəsi məruzələrin seçilib ayrılması, onlarda düzəlişlərin edilməsi, habelə konfransın mövzusuna uyğun olmayan məruzələrin geri qaytarılması hüququnu özündə saxlayır.

Təşkilat komitəsinin koordinatları:

Azərbaycan Respublikası, Bakı, 1005, H.Z.Tağıyev küçəsi, 4, Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyi.

Telefon:   (99412) 4932387

Faks: (99412) 5985211

Elektron poçt: behmen_76@mail.ru

Veb-sayt: www.azhistorymuseum.az