22 İyun, 2015
Muzey əməkdaşının İkinci dünya müharibəsi illərində Azərbaycan diviziyası haqqında məqaləsi

“İrs- Наследие” beynəlxalq jurnalın növbəti buraxılışında Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin direktor müavini, t.ü.f.d. Məhfuzə Zeynalovanın rus dilində “İkinci dünya müharibəsi illərində Azərbaycan diviziyası” adlı məqaləsi dərc olunmuşdur.

İkinci dünya müharibəsi illəri bəşəriyyətin XX əsrdə üzləşdiyi ən ağır və dəhşətli dövr olmuşdur. Azərbaycan xalqının bu müharibədə göstərdiyi əzmkarlıq və qəhrəmanlıqları açıqlamaq ciddi elmi-nəzəri, siyasi və əməli əhəmiyyətə malikdir. M.Zeynalova məqalədə müharibə dövründə  Qızıl Ordunun tərkibində olan Azərbaycanda diviziyaları haqqında ətraflı məlumat vermişdir.
Məqalənin tam mətni ilə saytımızın “Muzey KİV-də” bölməsində tanış olmaq olar.