11 May, 2012
AMEA Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində ümummilli lider Heydər Əliyevin 89-cu il dönümü ilə əlaqədar tədbir keçirilmişdir.

Tədbir muzeyin rəhbərliyi və muzeyin YAP təşkilatı tərəfindən hazırlanmışdı.Giriş sözü ilə MATM  direktoru akademik Nailə Vəlixanlı tədbiri açıq elan etdi.Dövlət Himni səsləndikdən sonra  Səbail rayon Azərbaycan Tarixi Muzeyinin YAP ərazi təşkilatının sədri Pərvanə Əzimova, Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetinin müəllimi Himalay Qasımov Heydər Əliyevin Azərbaycanın inkişafında olan böyük rolundan, muzeyin əməkdaşları və YAP üzvləri Nasir Quluzadə “Heydər Əliyev və Azərbaycanın arxeoloji irsi” Aqil Əhmədov isə “Heydər Əliyev və Beynəlxalq təşkilatlar” mövzusunda məruzələrlə çıxış etdilər.

Tədbirin sonunda  məktəb şagirdləri  Sona Ağazadə və Nigar Qasımova çıxış edərək Heydər Əliyevin müasir gənclərin həyat və inkişafı üçün  sərf etdiyi aməyi bir daha vurğulayaraq gələcəyə onun qurduğu yol ilə getməyə tövsiyyə etdilər.