13 Dekabr, 2012
“Maddi mədəniyyət abidələrinin bərpası, konservasiyası və mühafizəsi problemləri” Beynəlxalq elmi konfransı Bakı, 28-31 oktyabr 2013-cü il

AMEA Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyi 2013-cü il oktyabrın 28-31-də “Maddi mədəniyyət abidələrinin bərpası, konservasiyası və mühafizəsi problemləri” mövzusunda Beynəlxalq elmi konfrans keçirir.

Konfrans çərçivəsində aşağıdakı mövzuların müzakirəsi nəzərdə tutulub:

• Maddi mədəniyyət abidələrinin bərpası, konservasiyası və mühafizəsi sahəsində milli və beynəlxalq təcrübə
  • Maddi mədəniyyət abidələrinin bərpası, konservasiyası və mühafizəsi sahəsində tədqiqat işi
  • Maddi mədəniyyət abidələrinin bərpası, konservasiyası və mühafizəsi təcrübəsi və metodologiyası

Konfransda iştirak etmək üçün tezislər və anket 2013-cü il iyunun 28-dək aztarmuzey@mail.ru elektron ünvanına göndərilməlidir.

Tezisləri qəbul olunan müəlliflər üçün dəvətlər 2013-cü il sentyabrın 25-dək göndəriləcək. Dəvət olunan iştirakçılar öz iştiraklarını 2013-ci il oktyabrın 5-dək təsdiq etməlidirlər.

Xarici ölkələrdən gələn iştirakçıların Bakıda qalma və yemək xərclərini qəbul edən tərəf öz üzərinə götürür. Bakıya gəlmə və getmə xərcləri iştirakçıların öz hesabınadır.

Tezislərin tərtibatına dair tələblər:

1. Tezislərin əvvəlində müəllifin soyadı, adı, elmi dərəcəsi (əgər varsa), iş yeri və vəzifəsi (əgər varsa), əlaqə telefonları, elektron poçtunun ünvanı göstərilməlidir.
  2. Tezislər Azərbaycan, türk, ingilis və rus dillərində təqdim oluna bilər.
  3. Mətnin həcmi – 1 səhifəyədək.
  4. Şrift – Times New Roman, 14, sətirlərarası interval – 1.

Məruzələrin tərtibatına dair tələblər:

1. Məruzənin əvvəlində müəllifin soyadı, adı, elmi dərəcəsi (əgər varsa), iş yeri və vəzifəsi (əgər varsa), əlaqə telefonları, elektron poçtunun ünvanı göstərilməlidir.
  2. Məruzələr ciddi redaktə olunduqdan sonra Təşkilat komitəsinə göndərilməlidir.
  3. Məruzələr Azərbaycan, türk, ingilis və rus dillərində təqdim oluna bilər.

Məruzələrin mətninin tərtibatına dair tələblər:

1. Mətnin həcmi – 10 səhifəyədək.
  2. Şrift – Times New Roman, 14, sətirlərarası interval – 1,5.
  3. İstinadlar – hər səhifənin sonunda. Şrift – Times New Roman, 12, sətirlərarası interval – 1.
  4. Müəllifin adı və soyadı, məruzənin adı kursivlə (İtalic) göstərilməlidir.

Təşkilat komitəsi məruzələrin seçilməsi, mətndə düzəlişlərin edilməsi (ümumi məzmununu dəyişmədən), məruzələrin geri qaytarılması hüququnu özündə saxlayır.

Çıxış

Konfransda çıxış vaxtı – 10-15 dəqiqə.

Çıxışlar Azərbaycan, türk, ingilis və rus dillərində ola bilər (tərcümə təmin olunur).

Təşkilat komitəsinin koordinatları:

Azərbaycan Respublikası, Bakı, 1005, H.Z.Tağıyev küçəsi, 4, Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyi.

Telefon: (99412) 4986714   (99412) 5981739         Faks: (99412) 5985211

Elektron poçt: aztarmuzey@mail.ru

Veb-sayt: www.azhistorymuseum.az

Anket (doldurulması mütləqdir)

İştirakçının adı və soyadı

Ölkə, şəhər

İş yeri, vəzifəsi, iş yerinin ünvanı və telefonu

Əlaqə telefonu

E-mail ünvanı

Elmi adı, dərəcəsi

Məruzənin tam adı

Məruzə və çıxış hansı dildə olacaq

Çıxış zamanı proyektordan istifadə olunacaqmı

Hə/Yox

Konfrans çərçivəsində aşağıdakı mövzuların müzakirəsi nəzərdə tutulub:

Tezislərin tərtibatına dair tələblər:

2. Tezislər Azərbaycan, türk, ingilis və rus dillərində təqdim oluna bilər.
  3. Mətnin həcmi – 1 səhifəyədək.
  4. Şrift – Times New Roman, 14, sətirlərarası interval – 1.

Məruzələrin tərtibatına dair tələblər:

3. Məruzələr Azərbaycan, türk, ingilis və rus dillərində təqdim oluna bilər.

Məruzələrin mətninin tərtibatına dair tələblər:

1. Mətnin həcmi – 10 səhifəyədək.
  2. Şrift – Times New Roman, 14, sətirlərarası interval – 1,5.
  4. Müəllifin adı və soyadı, məruzənin adı kursivlə (İtalic) göstərilməlidir.

Çıxış

Konfransda çıxış vaxtı – 10-15 dəqiqə.

Təşkilat komitəsinin koordinatları:

Telefon: (99412) 4986714   (99412) 5981739         Faks: (99412) 5985211