20 May, 2013
Filarmoniya bağında Beynəlxalq Muzeylər Günü və “Avropa Muzeylər Gecəsi” qeyd edilmişdir

Filarmoniya bağıMayın 18-də Beynəlxalq Muzeylər Günü və “Avropa Muzeylər Gecəsi” münasibətilə Filarmoniya bağında “Şəxsiyyətimiz ... Sərvətimiz” mövzusunda tədbir keçirilmişdir.

Tədbir Mədəniyyət və Turizm Nazirliyi, Bakı Şəhər Mədəniyyət və Turizm İdarəsi, Beynəlxalq Muzeylər Şurasının (İCOM) Azərbaycan Milli Komitəsi və Lətif Kərimov adına Azərbaycan Xalçası və Xalq Tətbiqi Sənəti Dövlət Muzeyinin birgə təşkilatçılığı ilə reallaşdırılmışdır. Gecədə R.Mustafayev adına Azərbaycan Milli İncəsənət Muzeyi, Qobustan Milli Tarix-Bədii Qoruğu, Lətif Kərimov adına Azərbaycan Xalçası və Xalq Tətbiqi Sənəti Dövlət Muzeyi, C.Cabbarlı adına Azərbaycan Dövlət Teatr Muzeyi, Bülbülün Memorial Muzeyi, Üzeyir Hacıbəylinin, Leopold və Mstislav Rostropoviçlərin, Səməd Vurğunun və Cəlil Məmmədquluzadənin ev-muzeyləri iştirak etmişlər. Tədbirdə hər bir muzeyin profilinə uyğun dekorativ-tətbiqi sənət nümunələri, nəşrlər və fotostendlərin nümayiş olunduğu “Muzeylərdə ənənələr yaşayır” sərgisi təqdim edilmişdir. Həmçinin Bakı Milli Geyim Evinin “Gözəllik ondur, doqquzu dondur” mövzusunda milli geyimlərin nümayişi olmuş, Lətif Kərimov adına Azərbaycan Xalçası və Xalq Tətbiqi Sənəti Dövlət Muzeyinin “Öz xalçanı yarat” devizi ilə xalça eskizinin hazırlanması və toxunma texnologiyası təqdim edilmiş, 1 nömrəli incəsənət məktəbi və Tofiq İsmayılov adına uşaq yaradıcılıq birliyinin “Uşaq dünyası” qalereyasının təqdimatında rəssamlığın sirlərinə həsr olunmuş “Dəyişən zamanda dəyişməyən dəyərlər” devizi ilə ustad dərsləri keçirilmişdir. “Hər könüldən bir avaz” konsert proqramında xalq mahnıları və muğamlar ifa olunmuşdur.