20 May, 2013
İçərişəhərdə Beynəlxalq Muzeylər Günü münasibətilə “Canlı tarix” adlı I Beynəlxalq festival keçirilib

İçərişəhərMayın 18-də “İçərişəhər” Dövlət Tarix-Memarlıq Qoruğu İdarəsinin təşkilatçılığı ilə Beynəlxalq Muzeylər Günü münasibətilə “Canlı tarix” adlı I Beynəlxalq festival başlamışdır.

Xalqımızın ümummilli lideri Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuş festival Qoşa qala qapısı meydanında təşkil olunmuşdur. Festival tarixi məkanların, milli-mədəni dəyərlərin geniş təbliği, eyni zamanda, müxtəlif ölkələrdən olan insanların bir araya gəlməsi, millətlərin yaxınlaşması və mədəniyyətlərarası dialoqun genişlənməsi baxımından da olduqca əhəmiyyətlidir. Tədbirdə müxtəlif xalqların nağıl qəhrəmanlarını təcəssüm etdirən personajlar meydan boyu gəzərək müxtəlif ölkələrin guşələrini ziyarət edir, festival iştirakçıları ilə şəkil çəkdirirlər. Festivalda muğam, milli musiqimiz, o cümlədən tədbirdə iştirak edən ölkələrə məxsus milli musiqilər səsləndirilir. Beynəlxalq festivalda dünyanın 15-dən çox ölkəsinin guşəsi qurulmuşdur. Həmçinin 18 may - Beynəlxalq Muzeylər Günü münasibətilə hər il olduğu kimi, ənənəvi “Açıq qapı” günü elan edilmiş, tariximizlə yaxından tanış olmaq istəyən hər kəs üçün gün ərzində “İçərişəhər” Dövlət Tarix-Memarlıq Qoruğu ərazisində yerləşən muzey və tarixi abidələrə giriş ödənişsiz olacaqdır.