03 İyul, 2013
Ərəb dilində çap olunan «İrs- Наследие » jurnalında Muzey əməkdaşlarının qədim dövr Azərbaycan sikkələri, Azərbaycan Xalq Cümhuriyyəti, Azərbaycan Ordusu haqqında məqalələri dərc olunub

«İrs- Наследие » jurnalıƏrəb dilində çap olunan «İrs-Наследие» beynəlxalq jurnalının növbəti nömrəsində («İrs- Наследие», 2013, № 2) Muzeyin üç əməkdaşının məqalələri dərc olunub.

Belə ki, müəllifi Muzeyin Numizmatika fondunun müdiri, tarix elmləri doktoru Əli Rəcəbli olan məqalədə (s.58-62) Azərbaycan ərazisində sikkə tapıntıları, onların Azərbaycanın dövlətçilik, sənətkarlıq və ticarət tarixinin öyrənilməsində yeri və rolu haqqında məlumat verilir. T.ü.f.d. Firdövsiyə Əhmədovanın Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinə həsr olunmuş məqaləsində (s.4-9) Cümhuriyyətin yaranması, formalaşması, ilk addımları, dövlət quruculuğu sahəsində nailiyyətləri, fəaliyyətin əsas prioritetləri haqqqında məlumat verilmiş, Muzeyin kolleksiyasında qorunan eksponatların fotoşəkilləri yerləşdirilmişdir. Muzeyin Xarici əlaqələr və sərgilərin təşkili şöbəsinin müdiri t.ü.f.d. Səbuhi Əhmədovun Azərbaycan Ordusu haqqında məqaləsində (s.10-15) 1918-ci ili iyun ayında müstəqil Azərbaycanın ilk hərbi hissələrinin yaranması, formalaşması, uğurları haqqında, bu günkü günə qədər ordunun keçdiyi şərəfli yol barədə məlumat verilmişdir.

Məqalələrin tam mətnləri ilə saytın «Muzey KİV-də » bölümündə tanış olmaq olar.