29 Yanvar, 2014
AMEA Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində 2013-cü ildə Muzey tərəfindən nəşr olunmuş kitabların təqdimat mərasimi keçiriləcək

Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində 2014-cü il  yanvarın  30-da Muzey tərəfindən 2013-cü il ərzində nəşr olunmuş kitabların təqdimatı keçiriləcək.

Təqdimatda respublikanın tanınmış muzeyşünasları, muzey əməkdaşları, tarixiçiləri, arxeoloq və etnoqrafları, restavrasiya üzrə mütəxəssislərin, kitab satış mərkəzləri rəhbərlərinin iştirakı gözlənilir. kitabları , kitab-albomları, kataloqları, məqalələr toplusu, nümayiş olunacaq.

Təqdim olunacaq əsərlər: Monoqrafiyalar: “В.Самедов. Каспийский Нефтеналивной флот (1874-1917)”; Kitablar: “Müasirləri Hacı Zeynalabdin Tağıyev haqqında”; Məqalə topluları: “Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyi -2013”; “Nəsib bəy Yusifbəyli - milli istiqlal və dövlətçilik mücahidi”; “Ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 90 illiyinə həsr olunmuş “Azərbaycan tarixinin öyrənilməsində muzeylərin rolu” III Respublika Elmi Konfransının Materialları”; “Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin “Nadir kitablar fondu”nun biblioqrafik göstəricisi (1728-1860). I tom”;  “XIX əsr -XX əsrin birinci yarısı Azərbaycan  maarifçiliyi və maarifçiləri”; Muzey kataloqları: “Əziz Əliyev”; “Qarabağ Xalçaları”; “Bakı, Şirvan, Quba xalçaları”;  “Azərbaycan süfrəsinin mis qabları”; “Azərbaycanda kağız  pul nişanları və qiymətli kağızlar”; “Bakının teatr həyatı”; “Azərbaycanın Arxeoloji Qızıl və Gümüş Əşyaları”.

Təqdimat 2014-cü il  yanvarın  30-u saat 11.00- da Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyin  Konfrans zalında keçiriləcək, giriş sərbəstdir.