Mühüm hadisələr
08 Aprel, 2021
Muzey əməkdaşı "Müharibə və rəsmlər" adlı sənədli filminin çəkilişində iştirak edib

İctimai Televiziyanın hazırladığı "Müharibə və rəsmlər" adlı sənədli filmdə Muzeyin Təsviri materiallar fondunun müdiri, m.ü.f.d, dosent Nardanə Yusifova  mövzuyla bağlı geniş və əhatəli çıxış edib.

N.Yusifova qeyd edib ki, Muzeyin Təsviri Materiallar fondunun zəngin kolleksiyasında batal janrında işlənilmiş əsərlər də yer alır. Əsasən fransız əsilli rus rəssamı Frans Rubonun "Yelizavetpol uğrunda döyüş" səhnəsinə həsr olunmuş əsəri haqqında maraqlı araşdırmalarını təqdim edən tədqiqatçı alim bu kimi əsərlərin qələbə qazanmış Azərbaycan xalqının yaradıcı insanlarına, gənclərinə daha dolğun əsərlər işləməyə stimul verəcəyini xüsusi vurğulayıb.