Beynəlxalq əlaqələr
23 Aprel, 2021
Muzey əməkdaşı beynəlxalq konfransda çıxış edib

23 aprel 2021-ci il tarixində  Özbəkistan Rəssamlıq Akademiyası Kəmaləddin Behzad adına Milli Rəssamlıq və Dizayn İnstitutunda  “Bədii təhsildə innovativ proseslər : inkişafın strategiyası, nəzəriyyə və təcrübəsi” mövzusunda Beynəlxalq Konfrans keçirilib.

Konfransda Muzeyin elmi işlər üzrə direktor müavini t.e.d. Nərgiz Əliyeva  “Azərbaycanın ortaq mədəniyyəti olan ölkələrdə təşkil edəcəyi sərgilər haqqında” mövzusunda məruzə ilə çıxış edib. Məruzəçi  Öbəkistanın timsalında  Azərbaycanla etnik kökləri, dili,  şifahi ədəbiyyatı, adət və ənənələri yaxın olan   ölkələrdə sərgi qurularkən həmin ölkələrin mədəniyyətinin eyni və yaxın cəhətlətinin nəzərə alınmasını və bu yaxınlığın sərgi nümayişi vaxtı eksponatlarla bərabər maarifləndirici tədbirlərlə  də müşayiət olunmasının vacib olduğunu qeyd edib.