Mühüm hadisələr
07 May, 2021
Muzey əməkdaşı Respublika Elmi Konfransında məruzə edib

7 may 2021-ci ildə Lənkəran Dövlət Universitetinin təşkilatçılığı ilə keçirilən ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 98-ci ildönümünə həsr olunmuş “Azərbaycanda xalq, dövlət və ordu birliyinin gücü” mövzusunda Respublika Elmi Konfransı keçirilib (online formatda).

Konfransda AMEA Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin “Numizmatika və epiqrafika” elmi-fond şöbəsinin böyük elmi işçisi, t.ü.f.d. Aygün Məmmədova “Bürcəli sikkə dəfinəsi XIII – XIV əsrlərə dair numizmatik faktdır” mövzusunda məruzə edib (həmmüəllif: LDU müəllimi, t.ü.f.d. Mayis Cəfərov).  Məruzədə son numizmatik tapıntılara istinadən Elxanilər (Hülakülər) dövləti hökmdarları - Qazanxan Mahmud (1294 - 1303) və Ulcaytu (Muhəmməd Xudabəndə, 1303-1316) dövründə Azərbaycanın pul təsərrüfatı və müvafiq dövrün ticarət əlaqələri haqqında məlumat verilmişdir.