Mühüm hadisələr
08 İyun, 2021
Şəhid, hərbi tibb qulluqçusu Adil Əfəndiyevin şəxsi əşyalarını Muzeyə təqdim etmiş ailəsi ilə görüş keçirilib

Muzeydə 44 günlük Vətən müharibəsinə həsr olunmuş “Anadır arzulara hər zaman Qarabağ” sərgisində nümayiş üçün Azərbaycan Ordusunun leytenantı olmuş hərbi tibb qulluqçusu Adil Əfəndiyevin şəxsi əşyalarını Muzeyə təqdim etmiş ailəsi ilə göruş keçirilib.Görüşdə Muzeyin baş direktoru, akademik Nailə Vəlixanlı, baş mühafizi Məhfuzə Zeynalova, Sənədli Mənbələr Fondunun müdiri Esmira Rəhimova iştirak ediblər.

Azərbaycanın ərazi bütövlüyü uğrunda şəhid olanların yaxınları ilə görüşən Muzeyin direktoru N.Vəlixanlı onlara başsağlığı verib, səbir diləyib. Qeyd edib ki, Vətən müharibəsində qəhrəmanlıq göstərərək qanı ilə tarix yazan igid oğullarımızın adları Azərbaycan xalqının hər bir fərdinin qəlbində yaşayacaq. Əbədiyyətə qovuşan şəhidlərimizin əziz xatirələri hər zaman ehtiramla yad ediləcək.

Daha sonra Muzeyin baş direktoru Nailə Vəlixanlı tərəfindən Sərginin hazırlanması məqsədilə zəruri materialların toplanılması üçün göstərdiyi köməyə görə Adil Əfəndiyevin atası Qədir Əfəndiyevə təşəkkürnamə təqdim edilib.