Beynəlxalq əlaqələr
22 İyun, 2021
Muzey əməkdaşlarının məruzələri beynəlxalq topluda nəşr edilib

Tatarıstan Respublikasının Yelabuqa şəhərində Kazan Federal Universitetinin təşkilatçılığı ilə keçirilən "Aктуальные Проблемы Тюркологии: Россия и Тюрко-Мусульманский Мир"  (“X beynəlxalq türkoloji konfrans türkologiyanın aktual problemləri: Rusiya və türk-müsəlman dünyası” ) adlı konfransın məruzələr kitabı nəşr edilmişdir.

AMEA Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin Etnoqrafiya elmi fond şöbəsinin böyük elmi işçisi t.ü.f.d, dosent Tural Şiriyev “О Быте Суфиев и Их Молельнях в Средневековом Азербайджане”(“Orta əsr Azərbaycandа sufilərin gündəlik həyatı və xanəgah haqqında”) və kiçik elmi işçi Fatma Qəniyevanın “Исторические и Культурные Аспекты Традиции Гостеприимства в Азербайджане”  (“Azərbaycanda qonaqpərvərlik ənənəsinin tarixi və mədəni aspektləri”) adlı məruzələri çap edilmişdir.