Mühüm hadisələr
08 İyul, 2021
ICOM-un üzvü olan Muzey əməkdaşları tədbirdə iştirak ediblər

Beynəlxalq Muzeylər Şurası (ICOM) Azərbaycan Milli Komitəsinin “Ünsiyyət bağları: görüşlər və diskussiyalar” layihəsi əsasında görüş keçirilib. Görüş “İçərişəhər” DTMQİ-nin İçərişəhər Muzey Mərkəzi - Old City Museum Center Bakı Fotoqrafiya Evində keçirilib.

Tədbirdə Muzeyin Etnoqrafiya elmi-fond şöbəsinin müdiri t.ü.f.d., dosent Gülzadə Abdulova və Beynəlxalq əlaqələr və ictimaiyyətlə iş şöbəsinin əməkdaşı Zümrüd İsmayılova iştirak ediblər.

Görüş zamanı iştirakçılar İordaniya dövlətinin yaradılmasının 100 illiyi münasibətilə təşkil olunmuş Əmman şəhərinin yüz ildən bəri tarixi inkişafını tərənnüm edən “Əmman, 100 illik yürüş” adlı foto sərgi ilə tanış olublar.

Görüşdə İordaniya Haşimilər Krallığının ölkəmizdəki səfiri Sami Asem Ğoşeh də iştirak edib.

Qeyd edək ki, 1 iyulda açılan fotosərgidə Amman şəhərinin tarixi inkişafını təsvir edən 40 ədəd fotoşəkil ziyarətçilərə təqdim olunub.