Mühüm hadisələr
07 Sentyabr, 2021
COVID-19 pasportu olmadan Muzeyə giriş məhdudlaşdırılıb

Nazirlər Kabinetinin “Xüsusi karantin rejiminin müddətinin uzadılması və bəzi məhdudiyyətlərin aradan qaldırılması ilə bağlı tədbirlər barədə” qərara edilən son dəyişikliyə əsasən sentyabrın 1-dən ölkəmizdə bəzi məhdudiyyətlər qüvvəyə minib.

Qərara əsasən, yaşı 18-dən yuxarı olan şəxslər qapalı məkanda göstərilən xidmətlərdən yalnız COVID-19 pasportu olduğu halda istifadə edə bilərlər.

Bu qayda koronavirusun geniş yayılmasının qarşısının alınması məqsədilə AMEA-nın tabeliyindəki muzeylərə də şamil olunub.

Belə ki, AMEA Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin xidmətlərindən yalnız “COVID-19 vaksin sertifikatı” və “COVID-19 immunitet sertifikatı” olan, ən azı birinci dozanı vurdurmuş şəxslər istifadə edə bilərlər.