Mühüm hadisələr
26 İyul, 2022
Azərbaycan Respublikası Gənclər və İdman Nazirliyi- 28

Ümummilli lider Heydər Əliyevin 26 iyul 1994-cü il tarixli Fərmanı ilə Azərbaycan Respublikası Gənclər və İdman Nazirliyi yaradılmışdır. Ulu öndər Heydər Əliyevin hakimiyyətə qayıdışından sonra yaradılmış ilk mərkəzi icra hakimiyyəti orqanı məhz Gənclər və İdman Nazirliyi olmuşdur. Həmin tarix həm də müasir gənclər və idman siyasətinin əsası qoyulduğu gündür.

Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində Azərbaycan Respublikası Gənclər və İdman Nazirliyi tərəfindən tarixdə ilk dəfə ölkəmizdə keçirilən “Bakı- 2015” I Avropa oyunları ilə bağlı dəyərli eksponatlar qorunur. Materiallar arasında Azərbaycan Milli komandasının parad kostyumu, idman geyim dəsti və “Bakı- 2015” I Avropa oyunlarının açılış mərasimində istifadə olunmuş məşəl və çıraq yer alır. Qaliblər üçün hazırlanmış medallar - qızıl, gümüş, bürünc, eləcə də gümüş xatirə medalı da muzeyin eksponatları sırasında xüsusi yer tutur.

Azərbaycanın idman tarixində mühüm əhəmiyyət daşıyan eksponatlar muzeyin Hədiyyələr və Xatirə Əşyaları və Köməkçi Tarixi Fənn Materialları fondunda qorunur.