Mühüm hadisələr
03 Oktyabr, 2022
Muzey əməkdaşları M.F.Axundzadənin 210 illiyinə həsr olunmuş tədbirdə iştirak ediblər

Bakı Şəhər Mədəniyyət Baş İdarəsi Xəzər rayon Mərkəzləşdirilmiş Kitabxana Sistemində böyük Azərbaycan mütəfəkkiri, milli dramaturgiyamızın banisi, ictimai xadim Mirzə Fətəli Axundzadənin (1812-1878) 210 illiyinə həsr olunan “Böyük ideallar mücahidi” adlı tədbir təşkil olunub.

Tədbirdə Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin kitabxanaçısı Mina Əliyeva və baş biblioqraf Lalə Məmmədova iştirak ediblər. L.Məmmədova iştirakçılara muzeyin Kitabxanasında qorunan dəyərli və nadir ktablar haqqında ətraflı məlumat verib.

Qeyd edək ki, muzeyin Kitabxanasının “Nadir kitablar” fondunda Mirzə Fətəli Axundzadəyə aid, 1853-cü ildə Tiflisdə nəşr olunmuş «Комедии Мирзы Фет-Али-Ахундова» (Mirzə Fətəli Axundovun komediyaları) adlı kitab qorunur. Kitabda M.F.Axundzadənin “Hekayəti Molla İbrahim-Xəlil Kimyagər”, “Hekayəti Müsyö Jordan Həkimi-Nəbatat və Dərviş Məstəli Şah Cadükuni Məşhur”, “Sərgüzəşti-vəziri-xani-Lənkəran”, “Hekayəti Xırsi- Quldurbasan”, “Sərgüzəşti Mərdi-Xəsis (Hacı Qara)” adlı pyesləri dərc olunmuşdur.