Mühüm hadisələr
11 Oktyabr, 2022
Muzeydə professor Aida İmanquliyevanın anadan olmasının 83-cü ildönümünə həsr edilmiş tədbir keçirilib

10 oktyabr 2022-ci il tarixində Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyi və 132-134 nömrəli Təhsil Kompleksinin birgə təşkilatçılığı ilə böyük şərqşünas alim, filologiya elmləri doktoru, ictimai xadim, professor Aida

İmanquliyevanın anadan olmasının 83-cü ildönümünə həsr edilmiş “Elmin zirvəsinə ucalan alim ömrü” adlı tədbir keçirilib.

Tədbirdə muzeyin baş direktoru, akademik Nailə Vəlixanlı çıxış edərək, məzunu olduğu 132 nömrəli orta məktəb (indiki 132-134 nömrəli Təhsil Kompleksi) haqqında xatirələrini şagirdlərlə bölüşüb. Akademik N.Vəlixanlı məktəbin unudulmaz məzunu olan Aida İmanquliyevanın Azərbaycanın elm və təhsil tarixindəki müstəsna rolundan bəhs edib və professorun xalqımıza layiqli örnək olan ömür yolundan, elmi fəaliyyətindən danışıb. Həmçinin, Aida İmanquliyevanın böyük şərqşünas alim, pedaqoq, tərcüməçi, parlaq şəxsiyyət olduğunu vurğulayıb.