Mühüm hadisələr
18 Oktyabr, 2022
Muzey əməkdaşı Müstəqilliyin Bərpası Günü ilə əlaqədar tədbirdə iştirak edib

Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin Azərbaycan Tarixinin Elmi Tədqiqi və Təqdimi şöbəsinin aparıcı elmi işçisi, t.ü.f.d., dosent Bəhman Kərimov 2022-ci il oktyabrın 18-də Azərbaycan İstiqlal Muzeyində “18 Oktyabr – Müstəqilliyin Bərpası Günü” ilə əlaqədar tarix elmlər doktoru Tufan Axundovun tərtibçisi olduğu “Təlatümlü illər” adlı xatiratın təqdimatında iştirak etmişdir. Soltan Məhəmməd bəy Qulubəyli tərəfindən qələmə alınmış kitab 1917-1920-ci illərdə Azərbaycanın cənub-şərq regionunda ərazi bütövlüyü uğrunda mübarizə tarixinə həsr olunmuşdur.

Tədbirdə Bəhman Kərimov Soltan Məhəmməd bəy Qulubəylinin əsərinin Vətən tarixşünaslığında xüsusi əhəmiyyətə malik olduğunu qeyd edərək, 1917- 1920-ci illərdə Şimali Azərbaycanın cənub-şərq regionunda erməni-bolşevik dəstələrinin törətdiyi qırğınlar və bölgədə Azərbaycanın ərazi bütövlüyü uğrunda mübarizə tarixi haqqında məruzə ilə çıxış etmişdir.