Mühüm hadisələr
19 Dekabr, 2022
“Heydər Əliyev və Azərbaycan muzeyləri” mövzusunda respublika elmi konfransı

Azərbaycan Respublikası Mədəniyyət Nazirliyinin Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyi Ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 100 illik yubileyi münasibətilə 2 may 2023-cü il tarixində “Heydər Əliyev və Azərbaycan muzeyləri” mövzusunda respublika elmi konfransını keçirəcək.

Konfransın əsas bölmələri:

-1969-1982-ci illərdə Azərbaycanda muzey işinin inkişafında yeni mərhələnin başlanğıcı;

- Heydər Əliyevin ikinci dəfə hakimiyyətə qayıdışından sonra Azərbaycanda muzey işi sahəsində yeni addımlar;

- Heydər Əliyev və Azərbaycanın tarixi-mədəni irsinin qorunması, öyrənilməsi, təbliği;

- XXI əsr Azərbaycanda muzey işinin inkişafında yeni mərhələdir.

Konfransda iştirak etmək üçün məruzələr 30 mart 2023-cü il tarixinədək sevinc.akifkizi@gmail.com ünvanına göndərilməlidir.

Məruzələrin qəbul edilməsi haqqında məlumat 20 aprel 2023-cü il tarixinədək elan olunacaq.

Məruzələrin tərtibatına dair tələblər:

− Məruzənin əvvəlində müəllifin soyadı, adı, elmi dərəcəsi, elmi adı (əgər varsa), iş yeri və

vəzifəsi, əlaqə telefonları, elektron poçtunun ünvanı göstərilməlidir.

− Müəllifin adı və soyadı, məruzənin adı kursivlə (İtalic) göstərilməlidir.

− Mətnin həcmi –7- 10 səhifə.

− Şrift – Times New Roman, 14, sətirlərarası interval – 1,5.

− İstinadlar – hər səhifənin sonunda. Şrift – Times New Roman, 12, sətirlərarası interval – 1.

Təşkilat komitəsi məruzələrin seçilməsi, mətndə düzəlişlərin edilməsi (ümumi məzmununu dəyişmədən) və ya məruzələrin geri qaytarılması hüququnu özündə saxlayır.

Təşkilat komitəsinin koordinatları:

Azərbaycan Respublikası, Bakı, 1005, H.Z.Tağıyev küçəsi, 4, Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyi.

Telefon: +99412 5981740; 0773875716

Faks: +99412 5985211