Mühüm hadisələr
27 Dekabr, 2022
Muzeyin əməkdaşı elmi konfransda məruzə edib

2022-ci ilin “Şuşa İli” elan edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 05 yanvar 2022-ci il tarixli Sərəncamına əsasən Gəncə Şəhər İcra Hakimiyyətinin dəstəyi, Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının Gəncə Bölməsinin təşkilatçılığı ilə "Gəncə tarixinin aktual problemləri" mövzusunda elmi konfrans keçirilib. Konfransda Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin Azərbaycan tarixinin elmi tədqiqi və təqdimi şöbəsinin əməkdaşı, t.ü.f.d., dosent Əli Fərhadov "Orta əsrlərdə Gəncədə elmi-mədəni inkişaf və təsirləri: Nizami Gəncəvi nümunəsi" adlı məruzə ilə onlayn formatda çıxış edib. Məruzədə Nizami yaradıcılığında elm, sufizm, türklük mövzuları, həmçinin, şairin İran və İraq haqqında düşüncələri, Nizami yaradıcılığının Şərq ədəbiyyatına təsiri, "Azərbaycan" qəzetində (1947-1949) Nizamiyə həsr edilmiş məqalələr, M.Füzuli, M.Ə.Rəsulzadə, əl-Bakuvi, M.M.Axundov, Y.Bertels və A.Krımskinin Nizami yaradıcılığına baxışı təqdim olunub.

Konfrans materialları nəşr ediləcək.