Mühüm hadisələr
16 Fevral, 2023
“Baku” jurnalında muzeyin keçirdiyi beynəlxalq sərgilər barədə məqalə dərc olunub

Azərbaycanın mədəniyyəti, tarixi, görkəmli şəxsiyyətləri barədə maraqlı materiallar dərc edən, Heydər Əliyev Fondunun vitse-prezidenti Leyla Əliyevanın baş redaktoru olduğu “Baku” jurnalında Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin keçirdiyi beynəlxalq sərgilər barədə məqalə dərc olunub. Məqalədə 2022-ci il 12 oktyabr tarixində Xantı-Mansiysk şəhəri Geologiya, neft və qaz muzeyində Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyindən təqdim olunmuş fotoşəkillər əsasında keçirilmiş “Hacı Zeynalabdin Tağıyev - sənayeçi və xeyriyyəçi. Rusiya və Azərbaycan tarixində şəxsiyyətin rolu” adlı sərgi haqqında məlumat yer alıb.

Hər iki muzeyin beynəlxalq mədəni əməkdaşlığından bəhs edən məqalədə 2022-ci il 21 oktyabr tarixində Xantı-Mansiysk şəhəri Geologiya, Neft və Qaz Muzeyindən təqdim olunmuş fotoşəkillər əsasında Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində  keçirilmiş  “Azərbaycan Prometeyi - Fərman Salmanov.  Sibir neftinin kəşfi” adlı sərgi haqqında da məlumat verilib.