Beynəlxalq əlaqələr
27 Mart, 2023
Muzey əməkdaşları Özbəkistanda keçirilən konfransda iştirak ediblər

27 mart 2023-cü il tarixində Özbəkistan Respublikası Elmlər Akademiyası Özbəkistan Tarixi Dövlət Muzeyinin təşkil etdiyi “Muzeyşünaslıq XXI əsrdə: tədqiqatlar, ənənələr və innovasiyalar” beynəlxalq elmi-praktiki konfrans keçirilib.

Konfransda Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin Numizmatika fondunun müdiri, t.ü.f.d. Aygün Məmmədova “Azərbaycan və Özbəkistanda aşkarlanmış Abbasilər dövrünün Səmərqənd gümüş dirhəmləri”, İnnovasiyalar və təhsil proqramları şöbəsinin müdiri Fəridə Şəmsi “Azərbaycan muzeylərində yeni inklüziv təcrübənin tətbiqi” və Arxeologiya elmi-fond şöbəsinin elmi işçisi, t.ü.f.d. Emin Məmmədov “Müasir dünyada muzey işinin inkişafı” adlı məruzələrlə və elektron təqdimatla çıxış ediblər (onlayn).