Mühüm hadisələr
04 Sentyabr, 2023
Muzeyin əməkdaşı Tacikistan Respublikasında beynəlxalq gənclər forumunda iştirak edib

25-31 avqust 2023-cü il tarixlərində Tacikistan Respublikasının Düşənbə və Gülüstan şəhərlərində “MDB ölkələrinin humanitar inteqrasiyasında rus dilinin rolu” adlı Beynəlxalq Gənclər Forumu keçirilib. Forumda muzeyin İnnovasiyalar və təhsil proqramları şöbəsinin baş mütəxəssisi Qənirə Qafarlı iştirak edib. Tədbirdə bir sıra ölkələrin nümayəndə heyətlərinin çıxışlarından sonra forum iştirakçısı olan dövlətlərin- Tacikistan, Azərbaycan, Rusiya, Belarus, Qazaxıstan, Özbəkistanın tarixi və mədəniyyətlərini əks etdirən stendlər qonaqların ixtiyarına verilib. Muzeyin əməkdaşı Q.Qafarlı Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin nəşrləri və interaktiv layihələri haqqında forum iştirakçılarına geniş məlumat verib. Böyük marağa səbəb olan nəşrlər qonaqlara hədiyyə edilib.

Həmçinin, muzeyin əməkdaşı tərəfindən maraqlı viktorinalar təşkil olunmuş və viktorina iştirakçıları "Xarıbülbül" gips fiqurlarını rəngləmək kimi interaktiv əl işlərinin hazırlanmasına cəlb olunmuşlar.

Sonda qaliblərə Azərbaycan mədəniyyətini özündə əks etdirən suvenirlər paylanılıb və sertifikat təqdim olunub.