Beynəlxalq əlaqələr
11 Oktyabr, 2023
Muzeyin direktoru, akademik Nailə Vəlixanlı “II Türk Dünyası Muzeyləri Görüşü”ndə iştirak edir

11-14 oktyabr tarixlərində Bakı və Şuşa şəhərlərində “II Türk Dünyası Muzeyləri Görüşü” keçirilir. Tədbir Azərbaycan Respublikasının Mədəniyyət Nazirliyi, Beynəlxalq Türk Mədəniyyəti Təşkilatı (TÜRKSOY) və Azərbaycan Milli Xalça Muzeyinin birgə təşkilatçılığı ilə baş tutub. Tədbirdə Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin direktoru, akademik Nailə Vəlixanlı iştirak edir.

Qeyd edək ki, bu gün öz işinə başlayan beynəlxalq konfransa türk dövlətlərindən olan muzey rəhbərləri və nümayəndələri, muzeyşünaslar, TÜRKSOY-un rəhbərliyi, həmçinin digər rəsmi şəxslər də qatılıb.

Tədbirin təşkil olunmasında əsas məqsəd türk dünyası muzeylərində həyata keçirilən yeniliklərlə tanış olmaq, təcrübə və məlumat mübadiləsi aparmaq və yeni layihələri müzakirə etməkdir.