Mühüm hadisələr
18 Oktyabr, 2023
18 oktyabr-Müstəqilliyin Bərpası Günü ilə əlaqədar şagirdlərə muzeydənkənar mühazirə keçirilib

Bu gün -18 oktyabr Azərbaycanın Dövlət Müstəqilliyinin bərpa olunduğu tarixi gündür.

1991-ci il oktyabrın 18-də “Azərbaycan Respublikasının dövlət müstəqilliyi haqqında” Konstitusiya Aktı qəbul olunmuşdur. Konstitusiya Aktına əsasən Azərbaycan xalqı 1991-ci il oktyabrın 18-də öz müstəqilliyini bərpa etmiş və bu tarix ölkə ərazisində “Müstəqillik günü” adı ilə qeyd olunmuşdur. Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Əliyev tərəfindən 2021-ci ildə “Müstəqillik günü” adı dəyişdirilərək "Müstəqilliyin Bərpası Günü" adı verilmişdir.

Müstəqilliyin Bərpası Günü ilə əlaqədar Azərbaycan Tarixi Muzeynin İnnovasiyalar və təhsil proqramları şöbəsinin əməkdaşı, baş mütəxəssis Qənirə Qafarlı Bakı şəhəri M.Rahim adına 7 nömrəli tam orta məktəbdə “Müstəqilliyə gedən yol: Azərbaycan Cümhuriyyətinin varisi Azərbaycan Respublikasının müstəqilliyinin bərpası” adlı mühazirə keçib. Mühazirə zamanı şagirdlər fotoslaydın müşayiəti ilə muzeydə qorunan Azərbaycan Cümhuriyyətinə aid eksponatların fotoşəkilləri ilə tanış olublar.