Mühüm hadisələr
18 Oktyabr, 2023
Muzeydə “Müstəqilliyimiz əbədidir” adlı intellektual viktorina keçirilib

Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində “Müstəqilliyimiz əbədidir”  adlı tədbir keçirilib. Tədbir  Azərbaycan Respublikasının Dövlət Himninin səsləndirilməsi ilə başlayıb. Sonra Azərbaycanın ərazi bütövlüyü uğrunda həlak olmuş şəhidlərin ruhu bir dəqiqəlik sükutla yad edilib. Tədbiri muzeyin İnnovasiyalar və təhsil proqramları şöbəsinin müdiri Fəridə Şəmsi açaraq tədbirin əhəmiyyətindən danışıb və Müstəqilliyimizin Bərpası Günü haqqında məlumat verib. Sonra həmin şöbənin əməkdaşı Aynur Babayeva fotoslayd nümayişi ilə “Müstəqillik xalqımızın ən böyük sərvətidir” adlı məruzə ilə çıxış edib.

Tədbirin ikinci hissəsində “Müstəqilliyimiz əbədidir” eyni adlı intellektual viktorina keçirilib. Maarifləndirmə-təbliğat xarakterli sözügedən bilik yarışmasında İdrak liseyinin şagirdləri “Zəfər”, “Qarabağ”, “Şuşa” adlı komandalar adı altında iştirak ediblər. Böyük rəqabət şəraitində keçirilən yarışda suallara ən tez və düzgün cavab verən “Qarabağ” komanadası qalib seçilib. İştirakçıların hər birinə muzeyin dəyərli nəşrləri hədiyyə olunub.
Sonda şagirdlərə H.Z.Tağıyevin ev-muzeyində ekskursiya keçirilib və xatirə fotosu çəkilib.