Mühüm hadisələr
01 Noyabr, 2023
Muzeyin qocaman əməkdaşı Gülşən Hacıyeva vəfat edib
Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin bərpaçı-rəssamı, əməkdar mədəniyyət işçisi Gülşən Hacıyeva vəfat edib. Gülşən Hacıyeva 10 iyul 1950-ci il tarixində Şamaxı şəhərində anadan olumuşdur. 1974-cü ildə M.A.Əliyev adına Azərbaycan Dövlət İncəsənət İnstitutunu, 1981-ci ildə Sankt-Peterburqda Rəssamlıq Akademiyasının İ.E.Repin adına Rəngkarlıq, Heykəltəraşlıq və Memarlıq İnstitutunu bitirib, bərpaçı-rəssam kimi fəaliyyət göstərmişdir. 1987-ci ildə SSRİ Mədəniyyət Nazirliyi tərəfindən “Yüksək dərəcəli bərpaçı-rəssam” adı ilə təltif olmuşdur. 1988-2001-ci illərdə Muzey Sərvətləri və Xatirə Əşyalarının Elmi Bərpa Mərkəzinin direktoru vəzifəsində çalışmışdır. 1983-2007-ci illərdə Azərbaycan Dövlət İncəsənət və Mədəniyyət Universitetində, Azərbaycan Dövlət Rəssamlıq Akademiyasında, 2000-2002-ci illərdə Türkiyədə, Mersin Gözəl Sənətlər Universitetində müəllim olmuşdur. 2003-cü ildən Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində bərpaçı-rəssam kimi çalışmışdır. 2010-cu ildə Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyevin Sərəncamı ilə “Əməkdar mədəniyyət işçisi” fəxri adına layiq görülmüşdür.
Muzey əməkdaşlarının sevgisini, hörmətini qazanan və ən əsası muzeyin fəaliyyətində, eksponatların bərpasında mühüm xidmətləri olan Gülşən Hacıyeva daima xatirələrdə işini dərindən bilən və sevən muzey fədaisi kimi qalacaq.
Gülşən Hacıyevanın vəfatı ilə əlaqədar ailəsinə dərin hüznlə başsağlığı verir, Allahdan rəhmət diləyirik!