Mühüm hadisələr
23 Noyabr, 2023
Muzeydə “Cənubi Azərbaycanda milli özünüdərk və xalqlar dostluğu məsələsi mövzusunda elmi seminar keçirilib
23 noyabr 2023-cü il tarixində Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində “Cənubi Azərbaycanda milli özünüdərk və xalqlar dostluğu məsələsi (“Azərbaycan” qəzetinin 1947-1949-cu il materialları əsasında)” mövzusunda elmi seminar keçirilib.
Seminarda AMEA Fəlsəfə İnstitutunun əməkdaşı dosent Faiq Ələkbərli, AMEA Şərqşünaslıq İnstitutunun əməkdaşı dosent Yeganə Hacıyeva, Dövlət İdarəçilik Akademiyasının (DİA) baş müəllimi Sahibə Budaqova və muzey əməkdaşları iştirak ediblər. Azərbaycan tarixinin elmi tədqiqi və təqdimi şöbəsinin əməkdaşı, t.ü.f.d., dosent Əli Fərhadov “Cənubi Azərbaycanda milli özünüdərk və xalqlar dostluğu məsələsi (“Azərbaycan” qəzetinin 1947-1949-cu il materialları əsasında)” mövzusunda fotoslaydın müşayiəti ilə tədbir iştirakçılarına ətraflı məlumat verib. Məruzə iştirakçılar tərəfindən maraqla qarşılanıb və verilən suallar məruzəçi tərəfindən cavablandırılıb.
Daha sonra tədbirin qonaqları sözügedən mövzu ilə əlaqədar çıxış ediblər.
Sonda iştirakçılar H.Z.Tağıyevin ev-muzeyini ziyarət ediblər.