Mühüm hadisələr
28 Noyabr, 2023
Vətən Müharibəsinin qazisi Radif Mustafayevin şəxsi əşyaları muzeyə təqdim olunub
Vətən Müharibəsinin qazisi Radif Mustafayevin şəxsi əşyaları Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinə təqdim olunub. Radif Heybət oğlu Mustafayev 23 aprel 1978-ci ildə Lənkəran rayonu Kənarmeşə kəndində anadan olub və Kənarmeşə kənd orta məktəbində təhsil alıb. Radif Mustafayev 1995-1999-cu illərdə Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Sosial elmlər və psixologiya fakültəsində Fəlsəfə ixtisası üzrə bakalavr pilləsində təhsil almış, daha sonra 1999-2001-ci illərdə BDU-nun Sosial elmlər və psixologiya fakültəsində Sosial fəlsəfə ixtisası üzrə magistr təhsilini fərqlənmə diplomu ilə bitirmişdir.
Radif Mustafayev 2006-2007-ci illərdə leytenant rütbəsi ilə motoatıcı taqım komandiri olaraq, cəbhə bölgəsində həqiqi hərbi xidmət keçmiş və baş leytenant hərbi rütbəsində ehtiyata buraxılmışdır.
Radif Mustafayev 2008-ci ildə elmi fəaliyyətinə davam etmiş, namizədlik dissertasiyasını müdafiə edərək, fəlsəfə üzrə fəlsəfə doktoru alimlik dərəcəsinə, 2018-ci ildə dosent elmi adına layiq görülmüşdür.
Radif Mustafayev 2020-ci ildə Vətən Müharibəsində iştirak etmiş və Cəbrayıl, Füzuli, Laçın rayonlarının azad olunmasına görə medallara layiq görülmüşdür. Bir sıra yerli və xarici əsərlərin müəllifi olan Radif Mustafayev hazırda AMEA Fəlsəfə və Sosiologiya İnstitutunun “İslam fəlsəfəsi” şöbəsinin aparıcı elmi işçisidir.
Qeyd edək ki, Radif Mustafayevin şəxsi əşyaları (isimlik, hərbi səhra fincanı, fotolar, tərcümeyi-hal, qızına yazdığı məktub və s.) muzeyin əməkdaşı, t.ü.f.d. Aygün Məmmədovanın vasitəsilə Vətən müharibəsi fonduna təhvil verilib.