Mühüm hadisələr
26 İyun, 2024
26 İyun – Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələri Günü

1918-ci ildə Azərbaycan Cümhuriyyəti hökuməti tərəfindən yaradılan Milli Ordu bu günə qədər ölkənin suverenliyi və ərazi bütövlüyünün qorunmasında mühüm rol oynayır. Ümummilli lider Heydər Əliyevin 22 may 1998-ci il tarixli Fərmanına əsasən isə Milli Ordunun yarandığı gün - 26 iyun tarixi Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələri Günü kimi elan edilib. Bu gün, 26 iyun Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələri Günü ölkə miqyasında qeyd edilir.

Qeyd edək ki , Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin yeni ekspozisiyasının Azərbaycan Cümhuriyyəti dövrünü əks etdirən zalında hərbi geyimlər və silah-sursat nümayiş olunur. O cümlədən, muzeyin Vətən Müharibəsi fondunda şəhidlərimizin, qazilərimizin Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinə məxsus hərbi geyim nümunələri qorunur.