Mühüm hadisələr
19 İyul, 2024
Muzeyin əməkdaşı Ukrayna kazaklarının marşalı tərəfindən “Marşal” yubiley medalı ilə təltif edilib

Dünya Kazaklarının Qramaski Təşkilatının Ukrayna "Zaporojye Kazakları" Getmanının Azərbaycan üzrə nümayəndəsi, Ukraynanın keçmiş Ordu generalı, Kazak Marşalı, generalissimus Üzeyir Vahabov Azərbaycana növbəti səfəri çərçivəsində dövlət ədliyyə müşaviri, polkovnik Firdovsi Sadıqov ilə birgə Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində olublar. Muzey eksponatlarının qorunması və qeydiyyatı üzrə direktor müavini, baş mühafiz, t.ü.f.d., dosent Məhfuzə Zeynalova qonaqları qəbul edib və muzeyin fəaliyyəti haqqında geniş məlumat verib. Daha sonra Ukrayna kazaklarının marşalı tərəfindən muzeyin Vətən Müharibəsi fondunun müdiri Şəfa Mövsümov İkinci Dünya müharibəsində azərbaycanlıların qəhrəmanlığı və 44 günlük Vətən Müharibəsi mövzularında elmi fəaliyyətinə görə “Marşal” yubiley medalı və vəsiqəsi ilə təltif edilib.

Sonda qonaqlar muzeyin yeni elmi ekspozisiyası və H.Z.Tağıyevin ev-muzeyini ziyarət etdikdən sonra muzeyin Vətən Müharibəsi fondunun fəaliyyəti ilə də tanış olublar.

Şəfa Mövsümovu təbrik edir, yeni uğurlar arzulayırıq.