Mühüm hadisələr
30 Sentyabr, 2024
Naxçıvan Muxtar Respublikasının yaranmasının 100 illiyinə həsr olunmuş muzeydənkənar mühazirə keçirilib

Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin İnnovasiyalar və təhsil proqramları şöbəsinin kiçik elmi içisi İlahə Sarıyeva tərəfindən Zəngi liseyinin şagirdləri üçün Naxçıvan Muxtar Respublikasının yaranmasının 100 illiyinə həsr olunmuş “Naxçıvanın görkəmli şəxsiyyətləri və Naxçıvanın tarixi keçmişi” mövzusunda muzeydənkənar mühazirə keçirilib.

İ.Sarıyeva mühazirəsində şagirdlərə Naxçıvanın tarixə bəxş etdiyi görkəmli şəxsiyyətləri – Ümummilli lider Heydər Əliyev, Əcəmi Naxçıvani, Nəsrəddin Tusi, Yusif Məmmədəliyev, Cəmşid Naxçıvanski, Cəlil Məmmədquluzadə, Hüseyn Cavid, Məmməd Səid Ordubadi, Bəhruz Kəngərli haqqında məlumat verib. Həmçinin, mühazirə zamanı muzeyin ekspozisiyasında nümayiş olunan Naxçıvanın görkəmli şəxsiyyətlərinə aid eksponatların şəkillərindən ibarət fotoslayd təqdim olunub.

Dərs interaktiv formada keçirilib və sual-cavab ilə yekunlaşıb.