Mühüm hadisələr
22 Oktyabr, 2024
Muzeydə “Böyük Azərbaycan şairi Nizami Gəncəvinin əsərlərində XI-XIII əsr hərb sənəti” adlı kitabın təqdimatı keçiriləcək

25 oktyabr 2024-cü il tarixində 16:00-da Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində Yusif Ağayevin “Böyük Azərbaycan şairi Nizami Gəncəvinin XI-XIII əsr hərb sənəti” kitabının təqdimatı keçiriləcək.

Kitabda ilk dəfə olaraq Azərbaycan tarixində mühüm və eyni zamanda az öyrənilmiş məsələlər öz əksini tapıb.

Qeyd edək ki, Y.Ağayev Azərbaycanın orta əsr hərb tarixi məsələlərinə həsr olunmuş bir sıra kitab və məqalələri ilə geniş ictimaiyyətdə tanınır. Müəllif yeni kitabında böyük Azərbaycan şairi Nizami Gəncəvinin əsərlərinə hərb sənətinin öyrənilməsi üçün mənbə kimi müraciət edib. Kitabda çox sayda illüstrativ materiallardan istifadə edən Yusif Ağayev şairin əsərlərindəki məlumatları dövrün digər mənbələri ilə müqayisə edib.

Tədbirə giriş sərbəstdir.