Mühüm hadisələr
23 Fevral, 2021
Şəhid, baş gizir Rauf Süleymanovun materialları Muzeyə təhvil verilib

Rauf Süleymanov Allahverdi oğlu 1987-ci il mayın 29-da Neftçala rayonunun Abasallı kəndində neftçi ailəsində dünyaya gəlmişdir. 1994-2005-ci illərdə orta təhsil almışdır. 2007-ci ildə Bərdə rayonunda, Daxili Qoşunlarda hərbi xidmət keçmiş, sonra həmin hərbi hissədə Xüsusi Təyinatlı Dəstədə müddətdənkənar maxe-snayperçi vəzifəsində işləmişdir. 2011-ci ildə Bakı şəhərində Daxili Qoşunların Xüsusi Təyinatlı Dəstəsində iş fəaliyyətini davam etdirmişdir. Sonralar çavuş, baş çavuş vəzifəsinə təyin olunmuşdur. 2019-cu ildə Türkiyənin Foça şəhərində atış üzrə təlim keçmiş və yüksək dərəcəli setifikatla təltif olunmuşdur. 2020-ci ildə baş gizir vəzifəsinə təyin edilmişdir. II Qarabağ müharibəsi başlayanda döyüşə yollanmış və oktyabr ayının 5-də Cəbrayıl istiqamətində qəhrəmancasına şəhid olmuşdur. Azərbaycan Respublikası Prezidentinin müvafiq Sərəncamları ilə "Vətən uğrunda" və "Cəbrayılın azad olunmasına görə" medalları ilə təltif olunmuşdur.Şəhid Rauf Süleymanovun materiallarını Muzeyə şəhidin yaxın qohumu, Muzeyin fond mühafizi Mehriban Mehdiyeva təhvil vermişdir.