Beynəlxalq əlaqələr
21 İyun, 2021
Muzey əməkdaşı beynəlxalq konfransda çıxış edib
17 - 19 iyun 2021-ci il tarixində AMEA və Türkiyənin IKSAD təşkilatı tərəfindən "Qarabağ. Sosial və bəşəri elmlərdə modern araşdırmalar" beynalxalq konfransı keçirilib. Konfransda Muzey əməkdaşı Sahibə Ələkbərova "İşğaldan azad edilmiş ərazilərdəki muzeylərin mövcud fəaliyyətinin öyrənilməsi və gənc muzeyşünasların tədrisi prosesində rolu" ("Yolumuz Qarabağadır! Qarabağ Azərbaycandır! layihəsi əsasında") adlı məruzə ilə onlayn formatda çıxış edib.
Məruzəçi Qarabağ maddi-mədəniyyət nümunələrinin toplandığı muzeylərin gənc muzeyşünaslar tərəfindən təbliğ edilməsindən bəhs edib. Eyni zamanda bildirib ki, gənc nəslin vətənə, xalqa məhəbbət, soykökünə, ənənələrə sədaqət ruhunda tərbiyə olunmasında muzeylərin əhəmiyyəti danılmazdır.