Beynəlxalq əlaqələr
17 Sentyabr, 2021
Muzey əməkdaşının məqaləsi Qazaxıstanda nəşr edilib

AMEA Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin “Numizmatika və epiqrafika” elmi fond şöbəsinin böyük elmi işçisi, t.ü.f.d. Aygün Məmmədovanın “Qazaxıstan və Azərbaycanın numizmatik faktları (XIII əsrin II yarısı – XIV əsr)” (rus dilində, Qazaxstan, Nur Sultan, 2021, s. 164 - 168) məqaləsi Qazaxıstan Respublikasının Dövlətçilik Tarixi İnstitutunun təşkilatçılığı ilə çap edilən «Qazax dövlətinin yaranma və inkişaf tarixi: yeni açıqlamalar və elmi qiymətləndirmə» adlı Beynəlxalq konfransının materialları toplusunda yayınlanmışdır.

Məqalədə hər iki respublikanın ərazisində aşkarlanan sikkələrə əsasən müvafiq dövrün numizmatik təhlili edilmiş, bir sıra zərbxanalarla əlaqədar yeni nəticələr təqdim edilmişdir.