Beynəlxalq əlaqələr
20 Oktyabr, 2021
Muzey əməkdaşlarının həmmüəllif olduqları elmi məqalə ERIHPLUS indeksli beynəlxalq jurnalda çap olunmuşdur

Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyi Azərbaycan tarixinin elmi tədqiqi və təqdimi şöbəsinin böyük elmi işçisi t.ü.f.d., dos. T.Şiriyevin və Etnoqrafiya elmi fond şöbəsinin böyük elmi işçisi t.ü.f.d. S.Nəsirovanın həmmüəllif olduqları “About Some Religious Customs of Shii Muslims in Azerbaijan in the 19th Century” (“XIX əsrdə Azərbaycanda şiə müsəlmanların bəzi dini ənənələrinə dair”) adlı elmi məqalə Türkiyənin Sakarya Universitetinin ERIHPLUS indeksli “Akademik İncelemeler” beynəlxalq jurnalında dərc olunmuşdur.

Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində qorunan XIX əsrə aid bəzi dini məzmunlu materiallar (ələm, kəşkül, şərbətxor, namazılıq və s.) əsasında yazılmış məqalədə əsasən Azərbaycan xalqının məişət mədəniyyətində islam dininin rolu araşdırılmışdır. Həmçinin Məhərrəmlik (aşura) mərasimi və digər rituallar haqqında da məlumatlar verilmiş, qonşu xalqların islamla əlaqədar adət-ənənələri ilə müqayisələr aparılmışdır.

Qeyd edək ki, məqalədə Muzeyin Etnoqrafiya və Sənədli mənbələr fondlarının materiallarından istifadə olunmuşdur.