Mühüm hadisələr
01 Dekabr, 2021
Vətən müharibəsinin şəhidi Vüqar Nəcəfovun şəxsi əşyaları muzeyə təhvil verilib

Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin kapitanı, Vətən müharibəsinin şəhidi Vüqar Aydın oğlu Nəcəfovun şəxsi əşyaları Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin Vətən müharibəsi fonduna təhvil verilib.

Vüqar Nəcəfov 1988-ci il avqustun 10-da Ordubad rayonunun Dırnıs kəndində anadan olub. 2006-2010-cu illərdə Heydər Əliyev adına Azərbaycan Ali Hərbi Məktəbində (AAHM) təhsil alıb.

Vüqar Nəcəfov 2016-cı il 2–5 aprel tarixlərində baş verən Aprel döyüşlərinin iştirakçısı olmuşdur.

Kapitan V.Nəcəfov 2020-ci il sentyabrın 27-də Azərbaycan Silahlı Qüvvələri tərəfindən Ermənistan işğalı altında olan ərazilərin azad edilməsi üçün başlanan Vətən müharibəsi zamanı Cəbrayılın azadlığı uğrunda gedən döyüşlərdə düşmənə qarşı mübarizə aparıb, oktyabrın 1-də Cəbrayılın Nüzgar istiqamətində gedən döyüşlər zamanı şəhid olub. Şəhid V.Nəcəfov II Fəxri Xiyabanda dəfn olunub.

Qeyd edək ki, şəhid Vüqar Nəcəfova məxsus materiallar muzey əməkdaşı Esmira Rəhimova vasitəsilə muzeyin Vətən müharibəsi fonduna  təhvil verilib.

Təltifləri

• AZ For The Fatherland medal ribbon (2nd version).png (15.12.2020) — "Vətən uğrunda" medalı (ölümündən sonra)
  • AZ For liberation medal ribbon.png (24.12.2020) — "Cəbrayılın azad olunmasına görə" medalı (ölümündən sonra)
  • AZ For liberation medal ribbon.png (25.12.2020) — "Füzulinin azad olunmasına görə" medalı (ölümündən sonra)
  • AZ For liberation medal ribbon.png (25.12.2020) — "Xocavəndin azad olunmasına görə" medalı (ölümündən sonra)
  • AZ Brave warrior medal ribbon.png (05.11.2021) — "Cəsur döyüşçü" medalı (ölümündən sonra)

© Bütün hüquqlar qorunur. Xəbərlərdən istifadə edərkən www.azhistorymuseum.gov.az/ saytına istinad zəruridir.