Beynəlxalq əlaqələr
25 Aprel, 2022
Muzey əməkdaşı beynəlxalq simpoziumda iştirak edib

Milli Azerbaycan Tarixi Muzeyinin Numizmatika Fondunun müdiri, t.ü.f.d. Aygün Məmmədova Türkiyə Cumhuriyyətinin Düzce Universiteti, Dokuz Eylül Universiteti və Karadeniz Universitetinin professor-müəllim heyətinin təşkilatçılığı ilə keçirilən “Sosyal Bilimlerde Yeni Yaklaşımlar ve Arayışlar” adlı  beynəlxalq simpoziumda məruzə etmişdir.

A.Məmmədova “Elxanlı xanı Ənuşirvan dövrünün Qarabağ gümüş dirhəmi” adlı məruzəsində muzeyin Numizmatika Fondunda qorunan hicri 750 = 1349-ci ildə zərb edilmiş gümüş dirhəm, dövrün pul təsərrüfatı və ticarət əlaqələri haqqında məlumat vermişdir. Həmçinin A.Məmmədova bildirib ki, muzeydə qorunan bu unikal sikkədə ərəbcə “Qarabağda zərb edilib” sözləri həkk edilib.

Məruzələrin nəşri nəzərdə tutulmuşdur.