Mühüm hadisələr
29 Aprel, 2022
Muzey əməkdaşı Səbayıl qəsrinə həsr olunmuş sənədli filmdə iştirak etmişdir

Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin Elmi Ekspozisiya və Sərgilərin Təşkili şöbəsinin müdiri, t.ü.f.d., dosent Səbuhi Əhmədov CBC kanalının “Bu Azərbaycandır!” sənədli silsilə filmlərindən olan “Səbayıl qəsri” filmində ekspert kimi iştirak etmişdir. 20 dəqiqəlik film Azərbaycan tarixinin ən maraqlı abidələrindən olan Bakı buxtasındakı Səbayıl qəsrinin tarixinə həsr edilmişdir. Film CBC kanalında 28 aprel 2022-ci il tarixində nümayiş olunmuş, daha sonra kanalın sosial şəbəkələri və youtube səhifəsində yerləşdirilmişdir.

Xatırladaq ki, 2020-ci ildə S.Əhmədovun müəllifi olduğu, Səbayıl qalasının tarixinə həsr olunmuş “Səbayıl” adlı monoqrafiyası İçərişəhər Qoruq İdarəsi tərəfindən nəfis tərtibatda çap olunmuşdur.

Filmlə bu keçiddə tanış ola bilərsiniz