Mühüm hadisələr
05 İyul, 2022
Diasporla İş üzrə Dövlət Komitəsinin yaradılmasının 20 illiyi

Ümummilli lider Heydər Əliyevin təşəbbüsü ilə 9-10 noyabr 2001-ci il tarixlərində Bakıda keçirilən Dünya Azərbaycanlılarının I Qurultayında xaricdəki həmvətənlərimizlə sistemli iş aparılmasını təşkil etmək, soydaşlarımız arasında milli birliyin möhkəmləndirilməsini təmin etmək məqsədilə xüsusi dövlət qurumunun yaradılması ideyası irəli sürülüb. 5 iyul 2002-ci ildə Azərbaycan Respublikasının Prezidenti Heydər Əliyev “Xaricdə Yaşayan Azərbaycanlılarla İş üzrə Dövlət Komitəsinin yaradılması haqqında” Fərman imzalayıb. Azərbaycan Respublikasının Prezidenti cənab İlham Əliyevin 2008-ci il 19 noyabr tarixli Sərəncamı ilə Xarici Ölkələrdə Yaşayan Azərbaycanlılarla İş üzrə Dövlət Komitəsinin əsasında Diasporla İş üzrə Dövlət Komitəsi yaradılıb.

Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyində Azərbaycan Respublikasının Diasporla İş üzrə Dövlət Komitəsi tərəfindən ərsəyə gəlmiş və komitə tərəfindən muzeyə hədiyyə edilmiş “Azərbaycan dili” adlı kitab mühafizə olunur.

Kitab xarici ölkələrdə Azərbaycan dilində fəaliyyət göstərən həftəsonu məktəblərinin 6-10 yaşlı uşaqları üçün nəzərdə tutulmuşdur. Kitabda qrammatik qaydalar, oxu materialları, yazı bacarıqlarını və şifahi nitqi inkişaf etdirən müxtəlif səpkili tapşırıqlar təqdim edilmişdir.

Kitab muzeyin Sənədli Mənbələr fondunda qorunur.