Mühüm hadisələr
24 Noyabr, 2022
Muzeyin əməkdaşları Şuşada beynəlxalq simpoziumda iştirak ediblər

22 noyabr 2022-ci il tarixində "Miras" Mədəni İrsin Öyrənilməsinə Kömək İctimai Birliyinin (İB) təşkilatçılığı ilə Şuşa şəhərində keçirilmiş "Tarixi Yerlər və Abidələr IV Beynəlxalq Şuşa Simpozium"nda Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin əməkdaşları məruzələrlə çıxış ediblər.

Muzeyin əməkdaşları- Etnoqrafiya elmi-fond şöbəsinin müdiri, t.ü.f.d., dosent Gülzadə Abdulova "Qarabağın etnoqrafiyası”, Numizmatika fondunun müdiri, t.ü.f.d. Aygün Məmmədova "Qarabağın numizmatikası", Vətən Müharibəsi fondunun müdiri Şəfa Mövsümov "Şuşa fatehi şəhid kapitan Samir Mikayıllıya məxsus materiallar (MATM-in materialları əsasında)", Arxeologiya elmi-fond şöbəsinin elmi işçisi, t.ü.f.d, dos. Həbibə Əliyeva "Şuşa epiqrafikası", İnnovasiyalar və təhsil proqramları şöbəsinin elmi işçisi Sahibə Ələkbərova "İşğaldan azad edilmiş ərazilərdə muzeylərin yenidən qurulması və yeni dövrdə oyrənilməsi problemi (Şuşa muzeylərinin əsasında)", Azərbaycan tarixinin populyarlaşdırılması və ekskursiyalar şöbəsinin əməkdaşı Sara Əhmədova "XVIII-XX əsrlərdə Şuşa şəhərinin əhalisi" adlı məruzələrlə çıxışlar ediblər.

Sonda iştirakçılar sertifikatla təltif ediliblər. Konfrans materiallarının çap edilməsi nəzərdə tutulub.