Mühüm hadisələr
11 Aprel, 2023
Muzeyin əməkdaşları "Şərqi-rus" qəzetinin 120 illiyinə həsr olunmuş elmi seminarda iştirak ediblər

Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetinin (ADPU) Ümumi tarix və TTT kafedrasının və Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin birgə təşkilatçılığı ilə "Şərqi-rus" qəzetinin 120 illiyinə həsr olunmuş elmi seminar keçirilib. Tədbiri ADPU-nun Ümumi tarix və TTT kafedrasının müdiri t.e.d. Sevinc Əliyeva açaraq, tədbirin əhəmiyyəti barədə məlumat verib.

Tədbirdə muzeyin Azərbaycan tarixinin elmi tədqiqi və təqdimi şöbəsinin müdiri t.e.d. Nərgiz Əliyeva, əməkdaşları - t.ü.f.d., dos. Əli Fərhadov və elmi işçi Ləman Musayeva, ADPU və AMEA Şərqşünaslıq İnstitutunun müəllim və tələbə heyəti iştirak ediblər.

Əli Fərhadov elmi seminarda "M.Şahtaxtlının yaradıcılığında milli-dini məsələlər" mövzusunda məruzə ilə çıxış edib. Ə.Fərhadov fotoslayd əsasında "Şərqi-rus" qəzeti, M.Şahtaxtlının həyat və yaradıcılığı, milli, dini və dünyəvi maarifçilikdə rolu, Ə.Ağaoğlu, İ.Qaspıralı və digər ziyalılarla əlaqəsi haqqında məlumat verib. Məruzə tədbir iştirakçıları tərəfindən böyük maraqla qarşılanıb.